2016 yılı
ürünü ihracat amaçlı kuru incir Gıda Sağlık Sertifikaları Sayın Valimiz Ömer
Faruk Koçak’ın Başkanlığında düzenlenen ve İl Müdürümüz Fuat Fikret Aktaş'ın katıldığı törenle firmalar teslim edildi.
AB coğrafi
işaret tescilli olan “Aydın İnciri”nin yaklaşık %65’i ihraç edilmektedir.
İhracat işlemlerinde müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından alınan
numunelerde Aflatoksin ve Hidrojen Peroksit aranması analizleri yapılmakta ve
olumlu çıkan partilere gıda sağlık sertifikası düzenlenmektedir.
29.09.2016
tarihi itibariyle, yeni sezon ürünlerini kapsayan toplam 520 gıda sağlık
sertifikasıyla 2850 ton kuru incir ihraç edilmiştir.