Türk Gıda Kodeksi, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri
Tebliği gereği ilki 2012 yılında
gerçekleştirilen ve 5 yıl süreyle geçerliliği olan hijyen eğitimleri, süresi
dolanlar veya hiç eğitim almamış olanlar için tekrar düzenlenmeye devam etmektedir.
Eğitimler Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan
protokol gereği İl Müdürlüğümüz ile Aydın Tatlıcı, Şekerci ve Fırıncılar Odası
ile ortaklaşa düzenlenmektedir. Bu
kapsamında ilk grup eğitimler Aydın Efeler ilçesinde düzenlenmiş olup, 2.grup
eğitim ise 29.07.2017 tarihinde 203 kişinin katılımıyla Didim Ticaret Odasında gerçekleştirilmiştir.
Böylece toplamda 473 fırın çalışanına hijyen eğitimi verilmiştir.