T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Arı Sütü Üretimi Farkındalık Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 10.03.2017

Aydın'da arıcılığın geliştirilmesi ve alternatif arı ürünlerinin üretilmesini teşvik etmek amacıyla İl Müdürlüğümüzce arıcılarımızı bilgilendirici, özendirici ve destekleyici eğitim toplantısı yapıldı. Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim görevlisi Aytül UÇAKKOÇ'un sunum yaptığı toplantıya arı yetiştiricileri ile İl Müdürlüğü teknik personeli katıldı.

Arı sütü üretimi, insan sağlığı yönünden faydaları ile arı sütünün ticari karlılığının anlatıldığı toplantıda "asgari şartlarda 1 kovandan 75 günlük bir sezon sonunda 600 gr arı sütü alınabileceği, 1 kilo arı sütünün 4000 TL'ye alıcı bulduğu dikkate alındığında bunun ne kadar karlı bir ek uğraş olacağı, arı sütü üretimini arı yetiştiricisi eşleri ve çocuklarının yürütebileceği, böylece eş ve çocukların da ticari bir uğraş ile istihdama katılacağı, arı sütü üretiminin bazı hassasiyetler gerektirdiği, bunun için gerekli şartların sağlanması ve buna yönelik eğitimlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca arı sütü üretiminin, İlimizde yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliğine yönelik çalışmalara kaynak teşkil etmek üzere; arıcılarımızın arı sütü üretimi konusunda şartları, uygunluk düzeyi vb. konuları içeren anket çalışması yapıldı.