Türk
Gıda Kodeksi, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği
Ek.2-10. Maddesinin “Gıda işletmecileri sorumluluk
alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili
konularda eğitilmelerini sağlarlar” hükmü gereği ilki 2012 yılında
gerçekleştirilen ve 5 yıl süreyle geçerli olan ve geçerlilik süresi dolan veya
hiç eğitim almamış olan Fırın çalışanlarına yönelik hijyen eğitimleri tekrar düzenlenmeye başlanmıştır.
Eğitimler Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan
protokol gereği İl Müdürlüğümüz ile Aydın Tatlıcı, Şekerci ve Fırıncılar Odası
ile ortaklaşa düzenlenmiştir. Bu
kapsamda Çine, Didim, Efeler, Germencik, İncirliova, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk
İlçelerinde ekmek ve ekmek çeşitleri üretiminde çalışan yaklaşık 270 kişiye
07.07.2017 tarihinde Ayesob toplantı salonunda hijyen ve mevzuat eğitimi verilmiştir. Eğitim
sonunda sınav yapılmış olup, sınavda başarılı olanlara Hijyen belgeleri teslim
edilecektir. Katılamayanlar ve diğer ilçeler için eğitimler devam edecektir.