T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Fırın Çalışanları 1. Grup Hijyen Eğitimi Tamamlandı

Yayın Tarihi : 11.07.2017

Türk Gıda Kodeksi,  Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Ek.2-10. Maddesinin “Gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar” hükmü gereği ilki 2012 yılında gerçekleştirilen ve 5 yıl süreyle geçerli olan ve geçerlilik süresi dolan veya hiç eğitim almamış olan Fırın çalışanlarına yönelik  hijyen eğitimleri tekrar düzenlenmeye başlanmıştır. Eğitimler Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokol gereği İl Müdürlüğümüz ile Aydın Tatlıcı, Şekerci ve Fırıncılar Odası ile ortaklaşa düzenlenmiştir. Bu kapsamda Çine, Didim, Efeler, Germencik, İncirliova, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk İlçelerinde ekmek ve ekmek çeşitleri üretiminde çalışan yaklaşık 270 kişiye 07.07.2017 tarihinde Ayesob toplantı salonunda  hijyen ve mevzuat eğitimi verilmiştir. Eğitim sonunda sınav yapılmış olup, sınavda başarılı olanlara Hijyen belgeleri teslim edilecektir. Katılamayanlar ve diğer ilçeler için eğitimler devam edecektir.