T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Yağhanelerin Hijyen Durumları ve Kaliteli Zeytinyağı Üretimi Konulu Toplantı Yapıldı.

Yayın Tarihi : 4.08.2017

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aydın Ticaret Borsası ortaklığıyla İlimizde faaliyet gösteren 155 adet yağhane işletmesi ve İlçe Müdürlükleri personeline yönelik "Yağhanelerin Mevcut Hijyen Koşullarının İyileştirilmesi" ve "Kaliteli Zeytinyağı Üretimi" konulu toplantı, Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonununda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Aydın Gıda Tarımve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret AKTAŞ ; İlimiz için kaliteli zeytinyağ üretiminin önemini vurgulayarak zeytinyağında  taklit,tağşiş ve  insana yakışmayan işletmelerin açılmasına asla müsaade etmeyeceğim dedi. Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dekan Yrd. Doç Dr. Renan TUNALIOĞLU ve İl Müdürlüğümüz teknik personelince sunum yapılarak ; toplantıda kaliteli zeytinyağı üretiminde hasattan sofraya dikkat edilmesi gereken hususlar ile yağhanelerimizin mevcut durumları itibariyle Gıda Hijyen Yönetmeliğine uygunluğu değerlendirilerek, bu konularda hem farkındalık yaratılması hedeflenmiş, hem de talep ve beklentilerimiz gıda işletmelerine iletilmiştir.