T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Fırın Çalışanları 3. ve 4. Grup Hijyen Eğitimi Tamamlandı

Yayın Tarihi : 10.11.2017

Türk Gıda Kodeksi,  Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Ek.2-10. Maddesinin “Gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar.” hükmü gereği ilki 2012 yılında gerçekleştirilen ve 5 yıl süreyle geçerli olan ve geçerlilik süresi dolan veya hiç eğitim almamış olan fırın çalışanlarına yönelik  hijyen eğitimleri tekrar düzenlenmeye başlanmıştır. Eğitimler Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokol gereği İl Müdürlüğümüz ile Aydın Tatlıcı, Şekerci ve Fırıncılar Odası ile ortaklaşa düzenlenmiştir. Bu kapsamda ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, satışı ve/veya dağıtımında çalışan yaklaşık 270 kişiye 07.07.2017 tarihinde Efeler İlçesi AYESOB toplantı salonunda; 2.etapta 29.07.2017 tarihinde 203 kişiye Didim Ticaret Odası Toplantı Salonunda; 3.etapta 06.11.2017 tarihinde 95 kişiye Nazilli İlçesi Karsum Düğün Salonunda ve 07.11.2017 tarihinde Kuşadası Ticaret Odası toplantı salonunda 80 kişiye olmak üzere toplam 4 farklı ilçemizde 648 kişiye hijyen ve mevzuat eğitimi verilmiştir. Eğitim sonunda sınav yapılmış olup sınavda başarılı olanlara Hijyen Eğitimi Belgeleri teslim edilmektedir.