Türk Gıda Kodeksi, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri
Tebliği Ek.2-10. Maddesinin “Gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili
çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda
eğitilmelerini sağlarlar.” hükmü gereği ilki 2012 yılında gerçekleştirilen ve 5
yıl süreyle geçerli olan ve geçerlilik süresi dolan veya hiç eğitim almamış
olan fırın çalışanlarına yönelik hijyen eğitimleri tekrar düzenlenmeye
başlanmıştır. Eğitimler Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu
arasında yapılan protokol gereği İl Müdürlüğümüz ile Aydın Tatlıcı, Şekerci ve
Fırıncılar Odası ile ortaklaşa düzenlenmiştir. Bu kapsamda ekmek ve ekmek
çeşitleri üretimi, satışı ve/veya dağıtımında çalışan yaklaşık 270 kişiye
07.07.2017 tarihinde Efeler İlçesi AYESOB toplantı salonunda; 2.etapta 29.07.2017
tarihinde 203 kişiye Didim Ticaret Odası Toplantı Salonunda; 3.etapta
06.11.2017 tarihinde 95 kişiye Nazilli İlçesi Karsum Düğün Salonunda ve
07.11.2017 tarihinde Kuşadası Ticaret Odası toplantı salonunda 80 kişiye olmak
üzere toplam 4 farklı ilçemizde 648 kişiye hijyen ve mevzuat eğitimi
verilmiştir. Eğitim sonunda sınav yapılmış olup sınavda başarılı olanlara Hijyen
Eğitimi Belgeleri teslim edilmektedir.